Glasvezel in Buitengebied Varsen

Het aanbod is simpel en bestaat uit twee delen. Samen vormen deze het aanbod:
1.      Abonnement bij een dienstaanbieder voor televisie, internet en telefonie. 
2.      Vastrechtvergoeding. Klik hier voor meer informatie. 

Voor een aansluiting van uw woning of bedrijf heeft u twee opties:

Maandelijkse vastrechtvergoeding
U betaalt een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 12,50.  

Eenmalige afkoop
U betaalt eenmalig € 1.600 inclusief BTW.

Een voorwaarde is dat 50% van een deelgebied zich inschrijft voor een glasvezelabonnement bij één van de dienstaanbieders. Alleen als de 50% wordt gehaald, wordt er daadwerkelijk glasvezel aangelegd. Als u voor de deadline een abonnement afsluit dan betaalt u géén aansluitkosten. Na de deadline kunt u zich nog steeds bij één van de dienstaanbieders aanmelden. Dan betaalt u eenmalig de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,-. CIF zal dan een offerte op maat voor u verzorgen, op basis van de werkelijke graaf- en na-aansluitkosten.

Hoe meld ik mij aan voor een glasvezelabonnement?
Een overstap van uw huidige dienstaanbieder naar een glasvezel aanbieder is eenvoudig gemaakt. Hieronder leest u op welke manier u dit kunt doen.

U kunt ook een vergelijking maken tussen de glasvezelabonnementen van de verschillende aanbieders via HelloWorld Glasvezel.

 ==================================================

Keuzehulp

Overweegt u om over te stappen op glasvezel? Graag helpen wij u bij het maken van de definitieve keuze.

Stappenplan

1. Breng in kaart welke diensten u nu gebruikt 
Hoe ziet uw huidige situatie eruit als het om internet, televisie en telefonie gaat? En welke kosten horen daarbij? Om een goed vergelijk te maken, dient u daarbij rekening te houden met:

  • De televisie-, internet- en telefonieabonnementen die u heeft
  • De variabele kosten voor bijvoorbeeld belminuten
  • Aanvullende pakketten en opties zoals bijvoorbeeld extra zenders, zenderpakketten en belbundel

2. Stel vast waar u nu tegenaan loopt

Stel vast waar u nu tegen aan loopt bij het kijken naar televisie, het gebruik van internet of het telefoneren via de vaste lijn. Is dat de beperkte internetsnelheid? Heeft u problemen met de ontvangst van tv-zenders? Wilt u gebruik maken van nieuwe televisiediensten, zoals video on demand?

Houd voor internet ook rekening met toekomstig gebruik. Steeds meer diensten vragen om een hoge bandbreedte, die via ADSL niet (meer) haalbaar is. Bepaal hoeveel apparaten in uw woning gebruik maken van een internetverbinding. Denk hierbij aan de smartphones, laptops en tablets, maar ook huishoudelijke apparaten. Als deze apparaten allemaal tegelijkertijd verbonden zijn met het internet, verbruiken ze ieder een deel van de verbinding waardoor deze soms traag en onstabiel is. Hoe meer apparaten u op het internet hebt aangesloten, hoe meer bandbreedte (Mbit/s) u nodig heeft.

3. Bepaal uw wensen

Bepaal de minimale eisen waaraan de diensten en uw toekomstige aanbieder moeten voldoen. Denk daarbij eerst aan de mogelijkheden van de diensten, zoals standaard zenderpakket, aantal televisieaansluitingen en internetsnelheden. Daarna bepaalt u welke optionele diensten u wilt, zoals een belbundel en het opneempakket. 
Let bij het vergelijken ook op de dienstverlening van de aanbieders en de eventuele aansluit- of installatiekosten.

 Lokale verkopers

 

Diensten aanbieders:

(klik op naam om naar de website van de aanbieder te gaan)

Bizz en w3serve zijn bedrijfsmatige aanbiedere.

Caiway, Fiber, Plinq en Solcon voor particulieren

 

CAIWAY

BIZZ

FIBER

PLINQ

SOLCON

W3SERVE