Nieuwsbrief

logo varsen1Jaargang 18  Nr. 115    10-11-2018

Redactie: José Jutten

E-mail: secretaris@varsen.nl

Internet: www.varsen.nl

 

===========================================

Beste kinderen uit Varsen,

Het is alweer bijna zover dat ik weer in Nederland kom.

 Natuurlijk kom ik ook speciaal voor jullie naar Varsen.

 Zaterdagmiddag 1 december om half 3  verwachten ze mij in Café Calluna.

Komen jullie dan ook? Geef je (of je ouders) dan nu direct op, voor je het vergeet! In ieder geval vóór 17 november!

Even  een mailtje laten sturen naar erik.ekkel@hetnet.nl of een appje  naar 06 21998392.

Kosten: 2 euro per kind.

PS: Graag ook even in de mail/app vermelden wat je hobby’s zijn, of een gebeurtenis wat leuk is voor mij en mijn pieten om te weten. En ook graag wat je wensen zijn voor een cadeautje. Ik vind dat heel gemakkelijk om te weten!

Tot de 1e december.

———————————————————————————————-

Nieuwe bestuursleden gezocht:

Vind je het leuk om meer betrokken te zijn bij onze buurtschap geef je dan op voor het bestuur van PB Varsen.

Voor informatie of aanmelding neem contact op met José Jutten

Tel: 0529 451850 of benader één van de andere bestuursleden.

———————————————————————————————-

Nieuwjaarsreceptie 5-1-2019:

U krijgt nog een uitnodiging maar zet het alvast op de agenda van 16.00 uur tot 19.00 uur is de nieuwjaarsbijeenkomst in de oude boerderij van de fam. Kodden.

———————————————————————————————-

Mailadres doorgeven:

Bij wijziging of indien gewenst kunt u een 2e mailadres doorgeven via secretaris@varsen.nl.

Graag even uw naam en adres erbij vermelden

———————————————————————————————–

Rabobank Coöperatie Weken

Ook dit jaar doen we weer mee met de Rabobank Coöperatie Weken.

De leden van de Rabobank kunnen weer stemmen.

 

Wij doen mee om geld in te zamelen om de Brink te verfraaien.

We willen graag duurzame speelelementen voor kinderen plaatsen op de Brink.

U kunt nog stemmen tot 15 november.

Het filmpje wat wij ingezonden hebben staat op www.varsen.nl

———————————————————————————————–

Op koe safari bij de Vechtdal Hoeve in Arriën

Donderdagmiddag 4 oktober, op dierendag was het zover!

Een twintigtal (oud) Varsenaren waren op komen dagen bij de Vechtdal Hoeve in Arriën om met elkaar een gezellige middag door te brengen! Op koe safari in het Vechtdal! In een huifkar, waar we per se niet af mochten zonder haar toestemming! Braaf en volgzaam luisterden we naar haar advies, en volgden het op. Was dat gezien de ervaringen die recentelijk te zien waren op t.v. in andere safari’s? Voor de huifkar liep een 62 jaar oude oldtimer, voor het starten eerst even voorgloeien. Wie wil er ook even trekker rijden vroeg Simone?

Ik wel zei Johan Volkerink en het leek alsof Johan even weer in zijn vroegere vak was beland. Voer rondbrengen met de ‘’zakgoedwagen’ voor zijn schoonvader Van Eldik, bij de boeren.

Gezellig was het! Op smakelijke wijze vertelde Simone Koggel over haar kudde brandrode runderen, haar dames! Van elke koe weet ze de naam, de eigenaardigheden en de plaats in de ‘rangorde’ der kudde. Kijk zegt Simone die koe heeft een hoorn verloren in de strijd om de rangorde! Daardoor is ze een flink aantal plaatsen gedaald in de rangorde der kudde en beweegt ze zich wat aan de buitenkant van de groep.  Neem dan die koe vervolgt Simone, die is al twaalf jaar en bracht ieder jaar een tweeling, trots laat ze hierbij de foto zien van twee mooi roodbonte kalveren.

Dan volgt het verhaal over stier Remco die zich niet kon houden aan het bedoelde territorium, hij overzwom de Vecht, om een groep anders gekleurde dames te bezoeken. Van de boer eigenaar van deze dames ontving ze negen maanden later een geboortekaartje met daarop de foto van een mooi roodbont kalf.

Halfweg de Safari en op veilige afstand van de kudde, nabij de Vecht drinken we met elkaar gezellig een bak koffie met koek.  We treffen het, mooi weer en aan de overkant zijn een paar pony’s te zien. Puur Vechtdal! Misschien onbewust en zonder er veel over te praten was erbij velen toch een soort van voorgevoel; we zijn hier nu in Arriën op Safari, misschien volgend weer en dan…….

Na de terugtocht en zonder dat er iemand was vermist hebben we nog een uurtje gezellig na geborreld onder het toeziende oog van Simones meest dierbare koe, levend in vervlogen tijden, vertrokken naar de eeuwige jachtvelden en nu…toch nog zo dichtbij.

 

Simone bedankt voor deze prachtige middag! (Oud) Varsenaren het was gezellig elkaar weer even te ontmoeten en natuurlijk de organisatoren van dit evenement, bedankt 

voor de organisatie ervan!

Wim van der Heide.