Nieuwsbrief

logo varsen1Jaargang 19  Nr. 121    18-11-2019

Redactie: José Jutten

E-mail: secretaris@varsen.nl

Internet: www.varsen.nl

 

===============================================

Beste kinderen uit Varsen,

 

Zaterdagmiddag 30 november kom ik ook dit jaar weer langs in Varsen.

Om half 3 die dag verwachten ze mij in Cafe Calluna.

Komen jullie dan ook? Geef je (of je ouders) dan nu direct op, voor je het vergeet! In ieder geval vóór 20 november!

Even  een mailtje laten sturen naar chiela72@hotmail.com of een appje            naar 06 21998392.

Kosten: 2 euro per kind.

PS: Graag ook even in de mail/app vermelden wat je hobby’s zijn, of een gebeurtenis wat leuk is voor mij en mijn pieten om te weten. En ook graag wat je wensen zijn voor een cadeautje. Ik vind dat heel makkelijk om te weten! Tot de 30e november.

Groeten Sinterklaas

================================================================

Kennismakingsworkshop Yoga2All op 12 oktober 2019

Op een hele druilerige zaterdagmiddag komen 11 leden van PB Varsen bij elkaar bij Yoga2All om via een workshop kennis te maken met yoga. Erna Bouwhuis heet ons welkom in haar prachtig verbouwde yoga schuur aan de Dwarsdijk in Varsen. Nadat we een lekker kopje koffie of thee met een cakeje op hebben, is het tijd om van start te gaan. Enkele van ons zijn bekend met yoga, maar voor de meeste mensen is het nieuw. Terwijl we op matjes in kleermakerszit op de grond gaan zitten, legt Erna ons in het kort uit dat yoga een bewegingsleer is die al minstens vijfduizend jaar bestaat. Het bestaat uit lichamelijke oefeningen die je heel bewust en met aandacht uitvoert, waarbij je je lichaam niet forceert. Verder bestaat het uit ademhalingsoefeningen en ontspanning. Tijdens de workshop deze middag wil ze met ons een aantal hatha yoga oefeningen doen, met daarna een diepe ontspanning tijdens een yoga nidra. We laten het over ons heenkomen en volgen Erna’s instructies zo goed mogelijk op. De een is wat leniger dan de ander, maar dat is niet belangrijk. Af en toe is er wat hilariteit, omdat een op het oog simpele oefening toch behoorlijk tegenvalt. We proberen balansoefeningen uit te voeren. Met wat moeite, of met wat smokkelwerk, lukt dat uiteindelijk. Maar als je daarbij de ogen dan dicht moet doen, is dat echt te moeilijk. Zo doen we nog verschillende oefeningen, houdingen. We gaan via de ‘hond’, de ‘kind’ houding en de ‘happy baby’ naar het einde van het eerste deel van de workshop. We vinden dat we best hard gewerkt hebben. Nu is het tijd voor de yoga nidra. We mogen we de schapenvachtjes en kussentjes pakken om daar lekker op te gaan liggen. Een dekentje over ons heen slaan en de ogen dicht doen. Maar, we mogen tijdens de yoga nidra/de ontspanning niet in slaap vallen. Dit lukt niet iedereen, blijkt even later. Er volgen al snel hier en daar slaapgeluiden. En dat is niet verwonderlijk.

Erna praat op een heel rustige toon, waardoor je aandacht geeft aan de manier van ademhalen. In gedachten laat ze onze aandacht langs het hele lijf gaan van de tenen naar de kruin en weer terug, telt af en geeft wat opdrachtjes. Het is werkelijk heel ontspannend. De dagelijkse beslommeringen lijken ver weg. Uiteindelijk vraagt ze ons de ogen weer open te doen en in eigen tempo weer te gaan zitten. Het is stil en het lijkt of iedereen even moet bijkomen uit de ontspanning. Als Erna ons vraagt of we een idee hebben hoelang de ontspanning heeft geduurd, is iedereen verbaasd (ook degenen die niet in slaap zijn gevallen) dat het maar liefst een half uur was.

Normaal gesproken sluit de yoga af met een kopje thee, maar vanmiddag is dat met een drankje en een hapje. Dat gaat er wel in. We zetten nu wat stoelen neer en babbelen gezellig nog wat na.

Het was een hele prettige middag met zowel inspanning als ontspanning in een leuke gemoedelijke sfeer. Dankjewel Erna Bouwhuis en dankjewel PB Varsen voor

de gelegenheid om kennis te maken met yoga.

Alide van Lenthe en Henny Hekman

=============================================================

Kerst op de Brink

Zoals ieder jaar op kerstavond, komt ook dit jaar Soli Deo Gloria rond 22.30 uur  een aantal kerstliederen ten gehore brengen in Varsen bij de Brink. Afgelopen kerstavond was er veel belangstelling na een oproep op de sociale media en hing er een hele bijzondere sfeer. Een idee werd geopperd om hier meer aandacht aan te gaan geven. We gaan de Brink in kerstsfeer brengen met een mooie verlichte kerstboom. Deze zal op 7 december worden geplaatst. Hiervoor hebben we een aantal sterke armen en vervoer nodig. Heb je tijd en mogelijkheid,  laat het even weten!Ook willen we op kerstavond van 22.00u -23.00u bij de Brink wat extra sfeer brengen door het branden van fakkels of kleine vuurkorven. Om warm te blijven wordt er voor een glaasje glühwein gezorgd. Ook hier hebben we een paar mensen nodig om te helpen met de voorbereidingen. Vind je het leuk om te helpen? Laat het weten! We hopen op veel belangstelling.Opgave bij Ilonka Mulder tel: 06 17174457

===============================================================

Aanleg nieuw fietspad.

Nog even een foto van de aanleg van het fietspad. Door de weersomstandigheden is er wel wat vertraging opgelopen. Op dit moment moeten de randen langs het pad nog aangevuld worden. Ook moeten er nog vee roosters en hekwerken geplaatst worden. Op dit moment is het pad nog afgesloten. Omdat het nog niet aangevuld is is het te gevaarlijk voor fietsers.

================================================================

Nieuwe bestuursleden gezocht.

Graag willen we de aandacht vestigen op het bestuur want  in februari zullen 3 bestuursleden aftreden en daarom zoeken we nieuwe bestuursleden.

Ilonka geeft aan dat het een mooie manier is om de mensen te leren kennen in Varsen!

Wil jij je inzetten voor onze buurtschap Varsen,  geef je dan op voor het bestuur.

Voor informatie of aanmelding neem contact op met José Jutten

Tel: 0529 451850 of via secretaris@varsen.nl of benader één van de andere bestuursleden. Zie  http://www.varsen.nl