Nieuwsbrief

logo varsen1Jaargang 18  Nr. 112    20-01-2018

Redactie: José Jutten

E-mail: secretaris@varsen.nl

Internet: www.varsen.nl

===========================================

ingekomen stukken voor de ledenvergadering

20 februari staat de ledenvergadering gepland. De stukken die tot 7 februari binnen komen, worden nog meegenomen in de vergadering.

Financieel jaarverslag. 

Het financieel jaarverslag kan bij de penningmeester (Wim Welleweerd

penningmeester@varsen.nl) opgevraagd worden en zal op de jaarvergadering

ter inzage liggen.

Uitnodiging kijk en luisteravond CCO  (Voorheen HKO en Museum)

In bijlage vindt u de uitnodiging voor deze avonden 13-14-15 februari.

U dient zich wel op te geven.

De ledenvergadering van PB Varsen  is daarom verzet naar 20 februari.

Mailadres doorgeven:

Bij wijziging of indien gewenst kunt u een 2e mailadres doorgeven via secretaris@varsen.nl.

Graag even uw naam en adres erbij vermelden

 

=======================================================

Wagenbouw Koningsdag

27 april is het weer zover: Koningsdag!

Ook dit jaar willen we mee doen aan de optocht. Met de werkgroep “Wagenbouw” gaan we een idee bedenken en uitwerken. 

De eerste week van maart gaan we starten met het bouwen. Je bent van harte welkom om te komen helpen. We bouwen op dinsdag- en donderdagavond. De bouwlocatie wordt net als voorgaande jaren door de familie van Lenthe (Varsenerweg 2) beschikbaar gesteld.

Je kunt je opgeven bij Gerben Timmerman 06 25 36 87 53. 

=======================================================

Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 6 januari was het weer tijd voor de nieuwjaarsborrel. De opkomst was zeer goed, waardoor het een gezellige drukte was in de kampeerboerderij van Marco en Ingrid. De kinderen maakten goed gebruik van het springkussen en de volwassenen van de aangeboden snert, gehaktballen en drank. Ook werden er de nodige handen geschud om elkaar het beste voor 2018 te wensen. Al met al was het een hele gezellige boel. En voor degene die er niet was als nog de beste wensen!

Het bestuur

=======================================================

Paasvuur

Pasen valt vroeg dit jaar vandaar al op tijd deze uitnodiging. Want ook dit jaar willen we weer een paasbult maken. Hij komt op dezelfde plek als andere jaren, op het land van Henk Ningbers, aan De Ziel. Alleen leden en donateurs mogen daar hun takken en snoeihout brengen (dus geen wortels en stobben en ook geen ander hout).

Helaas wordt er naast het snoeihout door deze en gene ook ander ‘materiaal ’ gebracht. Vorig jaar hebben we tot vier maal toe afval moeten verwijderen dat niet op de paasbult hoort. Door een oplettende buurtbewoner is een kenteken genoteerd waardoor we bij de politie aangifte hebben kunnen doen en de brenger van een groot deel van het afval hebben kunnen achterhalen. Hierbij vragen we dan ook iedereen om bij het constateren van zo’n stort ons te informeren.

Er kan materiaal gebracht worden van vrijdag 9 maart tot uiterlijk zaterdag 30 maart 12.00 u. Daarna wordt de bult met een kraan bijgewerkt.

Voor het brengen eerst contact opnemen met:

Willem Schepers 06-20712870   of

Wim Welleweerd 06-22405974

We steken hem aan op 2e paasdag, 2 april a.s., om 19.30 u.

Iedereen is welkom.

=======================================================

Sinterklaas

Druk, druk, druk…….Eind november en begin december zijn voor mij altijd heel drukke tijden.Vandaag vroeg op, want we moeten helemaal naar Varsen. Altijd gezellig.Rond een uur of twee tref ik mijn pieten die mij al op staan te wachten met…….een bakfiets. Omdat ik het oudst ben (en dat volgens de pieten het eerst op moet) neem ik plaats op het zadel. Regelpiet gaat in de bak zitten en de andere twee pieten lopen met ons mee richting Calluna. Redelijk uitgeput komen we daar aan. Er staan weer een heleboel lieve kinderen op ons te wachten. Wat zijn we blij dat we er weer zijn!Onder luid gezang gaan we naar binnen, waar cafébaas Bert alles weer goed voor elkaar heeft. Nadat alle kinderen even bij Sint en de pieten zijn geweest voor een kort gesprekje, een cadeau en een hand vol pepernoten mag iedereen tegelijk zijn of haar cadeau uitpakken. Terwijl de kinderen nog wat lekkers krijgen vertrekken wij weer want we hebben nog een belangrijke afspraak in Varsen.We vertrekken richting de Varsenerweg, waar we een afspraak hebben in misschien wel de mooiste bed & breakfast van Nederland! Bij “de rieten deken” aangekomen worden we hartelijk verwelkomt door de eigenaren. Zij hebben een overnachting ter beschikking gesteld voor de actie van Plaatselijk Belang bij de Rabobank Coöperatie Weken. Het bestuur van Plaatselijk Belang heeft gevraagd of wij de Winnaar willen trekken uit de genomineerden. In de prachtige keuken wordt de winnaar door mij uit “de zak van Sinterklaas” getrokken. Frank Welleweerd is de gelukkig winnaar. Nadat we nog een rondleiding hebben gekregen door deze fantastische bed & breakfast nemen we afscheid. Sint heeft de knollen op en moet nodig rusten.Al met al een fantastische dag!Heel veel dank aan de pieten voor de goede hulp en ondersteuning deze dag en aan Actief voor de perfecte organisatie.Ook De Rieten Deken heel veel dank voor het kosteloos beschikbaar stellen van de overnachting en de gastvrijheid! Tot volgend jaar, Sinterklaas.

=====================================================

Rabobank Coöperatie Weken

Omdat het budget voor de ontwikkeling van de brink niet toereikend was hebben wij vorig najaar aan deze actie van de Rabobank meegedaan.

De Rabobank Coöperatie Weken is een actie van de bank met als doel maatschappelijke projecten financieel te ondersteunen en te versterken. In totaal was dit keer € 100.000,– beschikbaar. Door het verwerven van stemmen van Rabobankleden en door prijzen voor de beste campagne kon aanspraak gemaakt worden op een deel van dat bedrag. Dit jaar was het thema Noaberschap. Er was € 10.000,– beschikbaar voor de initiatieven die het beste aansloten bij dit thema en die dit vervolgens ook het beste in hun campagne verwerkten.

Na de inschrijving kregen wij op 4 oktober bericht dat onze inschrijving geaccepteerd was. Vanaf dat moment konden we campagne voeren. We hebben een filmpje voor Facebook gemaakt om ons initiatief bij iedereen onder de aandacht te brengen. Daarnaast hebben we in de pers aandacht gevraagd. Verder hebben we een filmpje gemaakt om te laten zien waarom wij vonden dat we voor een bijdrage uit het potje Noaberschap in aanmerking kwamen.

Op donderdagavond 23 november werd tijdens een feestelijke finaleshow bij Mooirivier in Dalfsen de verdeling van de prijzen bekend gemaakt. Hierbij kregen we door het stemmen van de leden een cheque van € 1133,23- en voor ons filmpje voor het thema Noaberschap een cheque van € 3333,33 uitgereikt. In totaal een bijdrage van € 4466,53 voor de aanleg van de brink.

Een geweldig resultaat !!!